Xiaomiju je dosta curenja pa je sam otkrio detalje o kameri modela Mi 9 - Android

Get it on Google Play

Xiaomiju je dosta curenja pa je sam otkrio detalje o kameri modela Mi 9 - Android

Curenje informacija proizvođačima smartfona već godinama predstavlja prilično velik problem, osim možda manje poznatima kako bi privukli medijsku pažnju. Razlog sve većoj dostupnosti povjerljivih podataka cinkerima su sve kraći rokovi lansiranja, budući da su netom predstavljeni modeli u prodaji dostupni već nekoliko dana nakon službene najave. Neke se kompanije tako unaprijed brane teaserima, odnosno puštanjem […]

Curenje informacija proizvođačima smartfona već godinama predstavlja prilično velik problem, osim možda manje poznatima kako bi privukli medijsku pažnju. Razlog sve većoj dostupnosti povjerljivih podataka cinkerima su sve kraći rokovi lansiranja, budući da su netom predstavljeni modeli u prodaji dostupni već nekoliko dana nakon službene najave.

Neke se kompanije tako unaprijed brane teaserima, odnosno puštanjem informacija na kapaljku, kako bi se kod kupaca postigao određeni efekt. No, Xiaomi je ovoga puta otišao korak dalje, i tri dana prije službene najave objavio praktički sve detalje o kameri novog Mi 9.

Tako smo uz već poznate informacije o procesoru (Snapdragon 855), te skužbenih rendera, sada dobili i potvrdu u in-screen čitaču otisaka prstiju, ali i trostrukoj kameri na poleđini. Njezinu jezgru činit će Sony IMX586 senzor s 48 megapiksela, f/1.75 otvorom blende i Quad Bayer rasporedom, koji najbolje rezultate daje u 12 MP rezoluciji, spajajući četiri piksela u jedan. Ovakav senzor smo već upoznali na modelima Honor View 20 i Redmi Note 7.

Druga kamera donosi 12 MP senzor i telefoto leću s 2x optičkim povećanjem te f/2.2 otvor blende. Ono što će biti posebno zanimljivo je treća – širokokutna kamera koja donosi 16 MP senzor i kut pokrivanja od 117 stupnjeva, a otvor blende također iznosi f/2.2. Uz to, kamera će podržavati i macro fotografiranje, dakle malih detalja iz neposredne blizine.

Službeno predstavljanje najavljeno je za 20. veljače u Pekingu, dakle isti dan kad će Samsung u San Franciscu predstaviti Galaxy S10, ali zbog vremenske razlike, Xiaomi je 16 sati u prednosti, tako da se eventi neće preklapati. Ostaje za vidjeti hoće li Xiaomi na istom eventu predstaviti i savitljivi uređaj, jer će Samsung istog dana predstaviti svoj.

17/02/2019 09:54 AM