Zbog smanjene potražnje za memorijskim čipovima, Samsung u 2. kvartalu zabilježio pad dobiti od 56 percent - Android

Get it on Google Play

Zbog smanjene potražnje za memorijskim čipovima, Samsung u 2. kvartalu zabilježio pad dobiti od 56 percent - Android

Vrijeme je kvartalnih izvještaja, pa je tako na red došao i Samsung. Trenutno najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova i smartfona, u 2. kvartalu ove godine zabilježio je pad dobiti od čak 56% u odnosu na isto razdoblje lani, iako je u odnosu na prethodni kvartal postignut manji rast. Kao razlog za ovako loše rezultate, financijski […]

Vrijeme je kvartalnih izvještaja, pa je tako na red došao i Samsung. Trenutno najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova i smartfona, u 2. kvartalu ove godine zabilježio je pad dobiti od čak 56% u odnosu na isto razdoblje lani, iako je u odnosu na prethodni kvartal postignut manji rast.

Kao razlog za ovako loše rezultate, financijski izvještaj navodi slabiju potražnju za memorijskim čipovima, ali bi se situacija donekle trebala popraviti u drugoj polovici godine. Također treba spomenuti da je i Samsung kolateralna žrtva američko-kineskog trgovinskog rata, budući da je i Huawei smanjio narudžbe poluvodiča.

S druge strane, prodaja smartfona je ostvarila rast, što zahvaljujući novoj Galaxy A seriji uređaja najšireg spektra cijena, što smanjenom potražnjom za Huaweijevim proizvodima, uzrokovanom američkim sankcijama.

Samsung velike nade polaže u novi Galaxy Note 10 i Note 10+, koji će službeno biti predstavljen za tjedan dana.

31/07/2019 10:16 AM