iFixit rastavio Note 9 - ocjena jednostavnosti popravka 4/10 - Android

Get it on Google Play

iFixit rastavio Note 9 - ocjena jednostavnosti popravka 4/10 - Android

Sukladno tradiciji, iFixit nastavlja rastavljati nove zanimljive smartfone, pa je tako na red došao i Samsung Galaxy Note 9. Prema njihovim nalazima, Note 9 donosi klasičnu staklo–metalni okvir–staklo sendvič konstrukciju kućišta, a skidanje stražnjeg panela iziskuje ponešto zagrijavanja i veliku dozu opreza. Baterija je zalijepljena, što je uobičajeno kod novijih modela smartfona, a skidanje matične […]

Sukladno tradiciji, iFixit nastavlja rastavljati nove zanimljive smartfone, pa je tako na red došao i Samsung Galaxy Note 9. Prema njihovim nalazima, Note 9 donosi klasičnu staklo–metalni okvir–staklo sendvič konstrukciju kućišta, a skidanje stražnjeg panela iziskuje ponešto zagrijavanja i veliku dozu opreza.

Baterija je zalijepljena, što je uobičajeno kod novijih modela smartfona, a skidanje matične ploče je relativno jednostavno zahvaljujući standardnim Philips vijcima. Unutar kućišta nalazi se dodatna ploča koja na sebi nosi USB-C utor i mikrofon, što proces zamjene ovih komponenti čini lakšim.

Loša vijest je da razbijanje zaslona u pravilu za sobom povlači izmjenu cijelog kućišta, a to znači da će se takav trošak mjeriti u tisućama kuna, zato pamet u glavu.

Ukupna ocjena jednostavnosti popravka koju je iFixit dao Noteu 9 je 4/10.

iFixit

28/08/2018 11:10 AM