iFixit rastavio Samsung Galaxy S10 – ocjena popravljivosti - 3/10 - Android

Get it on Google Play

iFixit rastavio Samsung Galaxy S10 – ocjena popravljivosti - 3/10 - Android

Samsung Galaxy S10 i dva njegova brata samo što nisu stigli na police trgovina, pa je sukladno tome i popularni iFixit već odradio svoje tradicionalno rastavljanje na proste faktore. Tako je postupak kod modela S10 i S10e pokazan na fotografijama, a S10+ na videu. Ukupna ocjena popravljivosti Samsungovog top modela iznosi prilično niskih 3/10, i […]

Samsung Galaxy S10 i dva njegova brata samo što nisu stigli na police trgovina, pa je sukladno tome i popularni iFixit već odradio svoje tradicionalno rastavljanje na proste faktore. Tako je postupak kod modela S10 i S10e pokazan na fotografijama, a S10+ na videu.

Ukupna ocjena popravljivosti Samsungovog top modela iznosi prilično niskih 3/10, i to zahvaljujući dosta zahtijevanom postupku lijepljenja izvana, pri čemu je potrebna velika pažnja kako se ne vitalni dijelovi poput zaslona ne bi polomili.

S druge strane, jednom kad uđete u unutrašnjost uređaja, ispostavlja se da su komponente prilično logično složene, što se može okarakterizirati i modularnim. No ipak, ultrazvučni čitač otisaka prstiju je sastavni dio zaslona, a to znači da ako s njim nešto krene po zlu, morat će se zamijeniti cijeli zaslon.

Naravno, veću ocjenu nismo ni očekivali, jer napredak tehnologije sam po sebi iziskuje i napredak oruđa za popravak, a to podrazumijeva i veću educiranost, odnosno osposobljenost stručnog osoblja. Vremena kad su entuzijasti sami kod kuće popravljali mobitele davno su iza nas, a dolaskom na tržište novih modela, od toga bi mogli odustati i oni najuporniji.

06/03/2019 03:02 PM