Honor V40 službeno - 120 Hz zaslon, baterija puna za 35 minuta… - Android

Get it on Google Play

Honor V40 službeno - 120 Hz zaslon, baterija puna za 35 minuta… - Android

Honor je danas napokon i službeno predstavio svoj novi top model – Honor V40. Uređaj je razvijan dok je brand bio u vlasništvu Huaweija i fizički je vrlo sličan modelu Huawei Mate 40 Pro. Ipak, pokretan je MediaTekovim procesorom Dimensity 1000+ s podškom za 5G. OLED zaslon dolazi s dijagonalom od 6,72 inča i 120 […]

Honor je danas napokon i službeno predstavio svoj novi top model – Honor V40. Uređaj je razvijan dok je brand bio u vlasništvu Huaweija i fizički je vrlo sličan modelu Huawei Mate 40 Pro. Ipak, pokretan je MediaTekovim procesorom Dimensity 1000+ s podškom za 5G.

OLED zaslon dolazi s dijagonalom od 6,72 inča i 120 Hz stopom osvježavanja. Glavni adut Honora V40 je Huaweijev RYYB senzor od 50 megapiksela za primarnu kameru, što znači da će i ona „vidjeti u mraku“, a koristi i pixel-binning tehnologiju spajanjem 4 piksela u jedan. Tu su još i 8 MP ultraširokokutna kamera i 2 MP macro za snimanje sićušnih motiva iz velike blizine.

Baterija ima kapacitet od 4000 mAh, a uređaj podržava tehnologiju brzog punjenja snage 66W. Brzina punjenja je zapravo nevjerojatna je će bateriju od 0 do 100% napuniti za svega 35 minuta.

Operativni sustav je Android 10, što pomalo čudi, budući da je Android 11 već neko vrijeme dostupan, no vjerujemo da će ubrzo dobiti nadogradnju. Treba napomenuti da se ovdje radi o varijanti za kinesko tržište, dakle dolazi bez Google servisa, a za sada još nije jasno hoće li ih globalna verzija dobiti.

Naime, Honor je već najavio povratak na globalno tržište, a s obzirom da više ne pripada Huaweiju, izgledno je da će novi modeli dolaziti s Google aplikacijama, što neke glasine i potvrđuju. Naravno, o tome je teško govoriti budući da je Trumpova administracija u zadnjim danima svoje vladavine nametnula sankcije i Xiaomiju, tako da se možemo samo nadati da će Bidenova pokušati vratiti stvari u normalu.

22/01/2021 08:05 AM