Huawei P50 Pro – renderi otkrivaju enormno velik modul kamere - Android

Get it on Google Play

Huawei P50 Pro – renderi otkrivaju enormno velik modul kamere - Android

Ako ste mislili da su dosadašnji moduli kamera, koje smo nazivali raznim pogrdnim imenima poput bubrega, šporeta i semafora bili ogromni, pričekajte da vidite novi Huawei P50 Pro, barem ako je suditi po renderima izrađenim na temelju dostupnih informacija. Naime, ovaj uređaj bi trebao donijeti iznimno velik modul kamere na poleđini, a razlog tome je […]

Ako ste mislili da su dosadašnji moduli kamera, koje smo nazivali raznim pogrdnim imenima poput bubrega, šporeta i semafora bili ogromni, pričekajte da vidite novi Huawei P50 Pro, barem ako je suditi po renderima izrađenim na temelju dostupnih informacija.

Naime, ovaj uređaj bi trebao donijeti iznimno velik modul kamere na poleđini, a razlog tome je navodno dodatno fizičko povećanje senzora i samih leća, što bi na kraju trebalo rezultirati još jednim skokom u evoluciji, ili možda čak revoluciji kamera za smartfone.

Naravno, ovakvi bubrezi ne pridonose ljepoti uređaja, ali ako ponude još bolje fotografije i video u raznim aspektima, svakako su opravdani.

Inače, Huawei P50 Pro bi tako trebao doći sa 6,6-inčnim zaslonom zakrivljenih rubova, dok bi za prednju kameru bila ostavljena mala punch-hole rupica. Dakle, Huawei je napokon odustao od pilule za dvostruku kameru. Dovoljnu biometrijsku zaštitu u novom modelu bi trebao pružiti novi in-screen senzor otisaka prstiju.

Što se ostalih specifikacija tiče, ovaj model bi trebao biti pokretan Kirinom 9000, a već smo objavili da bi trebao biti i prvi s novim Huaweijevim HarmonyOS operativnim sustavom koji je zapravo jedna od varijacija Androida i kompatibilan je s postojećim Android aplikacijama.

Kao vremenski okvir službenog predstavljanja spominje se travanj, stoga neće biti potrebno dugo čekati da vidimo što je to Huawei skrio u ovako velik modul kamere, kao i ostale novosti koje će sa sobom donijeti.

Što će biti s Googleovim servisima, za sada je još uvijek nepoznanica, no podsjetimo da je novo američko ministarstvo trgovine dalo rok do 24. ožujka da se zainteresirane američke kompanije očituju o trenutnoj situaciji sa sankcijama, da bi moglo odlučiti kako se dalje postaviti u pregovorima s kineskom vladom i donijeti eventualne promjene.

Usput recimo i to da je američka gospodarska komora već reagirala i lobirala za odustajanje od sankcija, koje su do sada više štete nanijele samim američkim kompanijama i građanima, o čemu smo također nedavno pisali.

11/03/2021 07:04 AM