Novi Chrome za Android donosi mrežasti prikaz tabova i razvrstava ih po grupama - Android

Get it on Google Play

Novi Chrome za Android donosi mrežasti prikaz tabova i razvrstava ih po grupama - Android

Nekima je možda već i stigla nova funkcija koja na Chromeu za Android omogućuje „mrežasto“ grupiranje tabova. Ova zanimljiva funkcija sada je službeno puštena i vremenom će biti dostupna gotovo svima. O čemu se radi? Chrome preglednik do sada je tabove otvarao kao i većina drugih, dakle kao zasebne prozore unutar aplikacije, a sada je […]

Nekima je možda već i stigla nova funkcija koja na Chromeu za Android omogućuje „mrežasto“ grupiranje tabova. Ova zanimljiva funkcija sada je službeno puštena i vremenom će biti dostupna gotovo svima.

O čemu se radi? Chrome preglednik do sada je tabove otvarao kao i većina drugih, dakle kao zasebne prozore unutar aplikacije, a sada je te prozore moguće grupirati i dodirom na ikonicu za pregled otvorenih tabova dobiti mrežasti pregled.

Ova funkcija zamjenjuje dosadašnji okomiti raspored tabova, čime snalaženje s otvorenima čini lakšim, odnosno preglednijim. Pritom možete koristiti drag-and-drop način premještanja i pozicioniranja tabova unutar njihovih grupa. Najkorisnija stvar je, dakako, grupiranje tabova.

Recimo da otvorite jednu web stranicu u novom tabu (npr. Facebook), svi linkovi na koje kliknete otvorit će se u grupi zajedno s Faceboom. Taklo ćete u mrežastom prikazu znati (i vidjeti) koje ste sve stranice otvarali dok ste bili na Facebooku. Isto vrijedi i za sve drugo.

Isprva se ova novst može činiti malčice kompliciranom, no kad se jednom naviknete, shvatite da je zapravo jako zgodna, posebice zato jer u mrežastom prikazu možete vidjeti umanjene slike otvorenih web stranica. Snalaženje i orfanizacija tabova u Chrome pregledniku su sada jednostavno podignuti na višu razinu.

 

31/01/2021 09:02 AM