OnePlus spaja dio istraživanja i razvoja s OPPO-om - Android

Get it on Google Play

OnePlus spaja dio istraživanja i razvoja s OPPO-om - Android

Brendovi BBK Grupacije Oppo i OnePlus, kojima se unutar gruplje upravalja kao neovisnim tvrtkama, navodno su spojili dio napora istraživanja i razvoja kako bi “maksimizirali raspoložive resurse”. OnePlus, koji je znatno manji od Oppoa, do sada je poslovao zaista naizgled samostalno sa vlasitim odjelom istraživanja i razvoja i strategijom proboja na tržište, no kako smo […]

Brendovi BBK Grupacije Oppo i OnePlus, kojima se unutar gruplje upravalja kao neovisnim tvrtkama, navodno su spojili dio napora istraživanja i razvoja kako bi “maksimizirali raspoložive resurse”. OnePlus, koji je znatno manji od Oppoa, do sada je poslovao zaista naizgled samostalno sa vlasitim odjelom istraživanja i razvoja i strategijom proboja na tržište, no kako smo vidjeli posljednjih godina, a pogotovo prošle, OnePlus se sve više oppoizira.

OnePlus je za Android Authority izjavio da je točna tvrdnja da su OnePlus i Oppo u procesu spajanja dijela R&D-a, a sve u svrhu boljeg pozicioniranja OnePlusa i rasta u budućnosti, te da će OnePlus ostati nezavisan te nastaviti raditi na dobrobit sadašnjih i budućih korisnika.

Vijest koja je uzrokovala službenu potvrdu OnePlusa objavljena je na kineskom DoNews, a navodi da od prošlog mjeseca Oppo i OnePlus imaju zajednički R&D i da sva zapošljavanja za rad na istraživanju i razvoju OnePlus smartfona provodi Oppo. Odnosn je navodno sličan onome kakvog imaju Xiaomi i Redmi.

Osim Oppo i OnePlus brenda, pod BBK-om djeluje i Vivo i Realme, a svi zajedno imaju tržišni udio koji BBK stavlja na mjesto drugog proizvođača smartfona na svijetu.

21/01/2021 07:49 PM