Samsung Galaxy S11 - prvi renderi na temelju špekulacija - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy S11 - prvi renderi na temelju špekulacija - Android

Stigla je jesen, a s njom i špekulacije o budućem Samsungovom top modelu. Naravno, radi se o Galaxyju S11 koji će po svoj prilici biti predstavljen krajem veljače ili početkom ožujka 2020. godine. Odmah moramo reći da u ovom trenutku nema pouzdanih informacija o tome kako će uređaj izgledati ni što će sve donijeti, ali […]

Stigla je jesen, a s njom i špekulacije o budućem Samsungovom top modelu. Naravno, radi se o Galaxyju S11 koji će po svoj prilici biti predstavljen krajem veljače ili početkom ožujka 2020. godine.

Odmah moramo reći da u ovom trenutku nema pouzdanih informacija o tome kako će uređaj izgledati ni što će sve donijeti, ali neke indicije otprilike daju naslutiti što nas čeka.

Za početak, prve rendere na temelju pretpostavki izradila je PhoneArena, a oni ukazuju da prednja kamera ugrađena ispod zaslona o kojoj se špekuliralo još nije spremna za komercijalnu upotrebu, tako da će S11 vjerojatno sadržavati rupicu na sredini kao i Galaxy Note 10+. Naravno, to podrazumijeva da će zaslon biti od ruba do ruba, a sukladno dosadašnjoj praksi, oblik kućišta će biti malo zaobljeniji.

Veće promjene bi se napokon trebale dogoditi na polju kamere budući da i osnovni senzor aktualnog Notea 10+ porijeklo vuče još od modela S9, a pomaka na području optičkog povećanja također nije bilo.

Zato bi Samsung u Galaxyju S11 trebao donijeti potpuno redizajniranu kameru koja bi uz novi senzor (vjerojatno 108 MP s pixel binning tehnologijom za proizvodnju 27 MP fotografija) navodno trebala donijeti i 5x optičko povećanje. Pretpostavka je da se radi o periskopskoj tehnologiji kakvu smo vidjeli na Huaweiju P30 Pro. Uz ove dvije, na raspolaganju će biti još i ultra-širokokutna, te DepthVision kamera kao određena vrsta ToF senzora.

Autori na PhoneAreni navode još novosti koje bi novi Samsungov top model trebao donijeti, no ti detalji više spadaju u želje, tako da ih nećemo komentirati. Bilo kako bilo, kako se bude približavao datum predstavljanja, glasina će biti sve više, a do sada smo svjedočili kako je ogroman dio njih u pravilu bio točan.

03/10/2019 02:21 PM