Samsung Galaxy S22 – Renderi na temelju dostupnih informacija. Donosi Olympusov potpis na kameri - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy S22 – Renderi na temelju dostupnih informacija. Donosi Olympusov potpis na kameri - Android

Iako je Galaxy S21 praktički tek stigao na police trgovina, u kuloarima se već šuška o njegovom nasljedniku – Samsungu Galaxy S22. Ako je suditi po nedavnim glasinama, ali i teaserima plasiranim od strane samog Samsunga, ova kompanija uskoro planira lansirati 200 MP senzor, koji bi trebao naslijediti aktualni 108 MP ugrađen u aktualni Samsung […]

Iako je Galaxy S21 praktički tek stigao na police trgovina, u kuloarima se već šuška o njegovom nasljedniku – Samsungu Galaxy S22. Ako je suditi po nedavnim glasinama, ali i teaserima plasiranim od strane samog Samsunga, ova kompanija uskoro planira lansirati 200 MP senzor, koji bi trebao naslijediti aktualni 108 MP ugrađen u aktualni Samsung Galaxy S21 Ultra.

Također su se pojavile i špekulacije da će se Samsung uskoro udružiti s Olympusom, kako bi dodatno poboljšao kamere i općenito kvalitetu fotografija na svojim smartfonima. Vidjeli smo da se mnogi drugi proizvođači odavno koriste znanjem i tehnologijom proizvođača fotoaparata kako bi poboljšali ili barem marketinški popularizirali svoje kamere pa je bilo samo pitanje vremena kad će isto učiniti i Samsung.

Huawei već neko vrijeme tijesno surađuje s Leicom, a vidjeli smo da se i OnePlus nedavno uortačio s Hasselbladom. Ipak, nepoznatije i najdulje partnerstvo je ono između Nokije i Zeissa, koje traje već skoro dva desetljeća.

Nadalje, najnovija događanja u tehnološkom svijetu sugeriraju kako je sljedeći veći korak u napretku kamera na mobitelima – fizičko povećanje leće kamere, o čemu već svjedoče navodni renderi Huaweija P50 Pro, a kako sada stvari stoje, Samsung bi upravo na modelu Galaxy S22 mogao krenuti s ovakvim putem. Ipak, prvi smartfon koji bi trebao donijeti Olympusov potpis je navodno nadolazeći Galaxy Z Fold 3, koji bi službeno trebao biti predstavljen u kolovozu.

I sad, na temelju ovih špekulacija, nizozemski Letsgodigital je još jednom prvi reagirao i izradio konceptne rendere Samsunga Galaxy S22, koji bi trebao biti predstavljen početkom 2022. godine. Prema njihovoj vizualizaciji, poleđina uređaja sadrži novi modul s vidljivo velikom lećom, ispod koje bi se trebao naći navedeni 200 MP senzor, dok se s prednje strane ne vidi punch-hole rupica za selfie kameru, budući da bi do tada Samsung mogao usavršiti tehnologiju ugradnje kamere ispod zaslona.

Također, prema njihovim predviđanjima, S22 bi mogao dobiti i S-Pen olovku, budući da su se pojavile špekulacije kako je Note serija pred mirovinom.

Koliko su ovi renderi realistični, za sada možemo samo nagađati, ali nam bude maštu i daju barem malo naslutiti kakvo bi Galaxy S22 trebao izgledati.

12/04/2021 05:25 AM