Samsung u 3. kvartalu ostvario pad dobiti od 56 percent - Android

Get it on Google Play

Samsung u 3. kvartalu ostvario pad dobiti od 56 percent - Android

Nakon Appleovog prilično obećavajućeg financijskog izvješća za treći kvartal, i Samsung je objavio svoje, koje je nešto manje obećavajuće. Naime, kompanija je objavila kako je ukupan pad dobiti u odnosu na isto razdoblje prošle godine iznosio čak 56%. S druge strane, operativna dobit je u odnosu na drugi kvartal narasla 18%. Operativna dobit mobilne divizije […]

Nakon Appleovog prilično obećavajućeg financijskog izvješća za treći kvartal, i Samsung je objavio svoje, koje je nešto manje obećavajuće. Naime, kompanija je objavila kako je ukupan pad dobiti u odnosu na isto razdoblje prošle godine iznosio čak 56%. S druge strane, operativna dobit je u odnosu na drugi kvartal narasla 18%.

Operativna dobit mobilne divizije narasla je 32%, navodno zahvaljujući izvrsnoj prodaji novog Galaxy Notea 10 te kombiniranju raznih kategorija smartfona na različitim tržištima. S druge strane, u Samsungu očekuju da će prihod od ovog sektora u posljednjem kvartalu ove godine malo pasti.

Porasla je i prodaja OLED panela, budući da ih Samsung već niz godina proizvodi i za druge proizvođače smartfona, ali je pala prodaja poluvodiča, i to čak za 77%. Samsung za ovaj pad krivi fluktuacije na tržištu, no jasno je da su se mnogi proizvođači, uključujući i Apple, u velikoj mjeri okrenuli tajvanskom TSMC-u.

Ipak, Samsung u sljedećoj godini predviđa povećanje potražnje za njegovim poluvodičima, budući da će upravo tada krenuti masovna proizvodnja 5G uređaja.

CNBC

31/10/2019 07:38 AM