Samsungov Exynos 1080 mogli bi koristiti Oppo, Vivo i Xiaomi uređaji sljedeće godine - Android

Get it on Google Play

Samsungov Exynos 1080 mogli bi koristiti Oppo, Vivo i Xiaomi uređaji sljedeće godine - Android

Prema izvorima s kineske društvene mreže Baidu, Samsung radi na Exynos 1080 procesoru za mobilne uređaje srednjeg cjenovnog razreda koji bi trebao biti proizveden u 5nm proizvodnom procesu, koji se trenutno koristi za flagship procesore poput Appleovog A14 Bionica. Osim što bismo 5nm čipset mogli vidjeti u srednjoj klasi, taj Exynos procesor mogao bi se […]

Prema izvorima s kineske društvene mreže Baidu, Samsung radi na Exynos 1080 procesoru za mobilne uređaje srednjeg cjenovnog razreda koji bi trebao biti proizveden u 5nm proizvodnom procesu, koji se trenutno koristi za flagship procesore poput Appleovog A14 Bionica. Osim što bismo 5nm čipset mogli vidjeti u srednjoj klasi, taj Exynos procesor mogao bi se pojaviti u Oppo, Vivo i Xiaomi uređajima.

Tijekom 2020. Samsung je imao uspješnu suradnju s Vivom koji je u svojoj Vivo X30 seriji uređaja koristio Samsungov Exynos 980. Samsungov odjel za poluvodičke proizvode posljednjih godina ima sve manju maržu od internih narudžbi, odnosno korištenju vlastitih procesora u vlastitim smartfonima pa se razmatra mogućnost isporuke procesora niže i srednje cjenovne kategorije ostalim proizvođačima.

Korejski mediji navode da Samsung trenutno pregovara s brendovima BBK grupacija Oppom i Vivom te Xiaomijem za korištenje nadolazećeg Exynos 1080 procesora. Time bi Samsungov odjel poluvodičkih proizvoda proširio listu klijenata, a istovremeno izvršio pritisak na Qualcomm, ciljajući srednju klasu smartfona sa novim 5nm čipom.

via

03/11/2020 05:19 PM