Službeno je - LG prekida proizvodnju mobitela - Android

Get it on Google Play

Službeno je - LG prekida proizvodnju mobitela - Android

Kao što su glasine nedavno sugerirale, ostavio se najcrnji scenarij po pitanju LG-evog biznisa s pametnim i onim malo manje pametnim telefonima. Kompanija je službeno objavila da prekida posao u ovom segmentu, ali da će isto tako ponuditi višegodišnju podršku postojećim uređajima, a duljina će ovisiti o regiji i količini preostalih uređaja u funkciji. Na […]

Kao što su glasine nedavno sugerirale, ostavio se najcrnji scenarij po pitanju LG-evog biznisa s pametnim i onim malo manje pametnim telefonima. Kompanija je službeno objavila da prekida posao u ovom segmentu, ali da će isto tako ponuditi višegodišnju podršku postojećim uređajima, a duljina će ovisiti o regiji i količini preostalih uređaja u funkciji.

Na konferenciji za medije, vodstvo kompanije je izjavilo da je donijelo ovu „stratešku odluku o napuštanju iznimno konkurentnog posla“, kako bi se moglo fokusirati na ostale segmente u kojima već posluje, ali i razvoju novih tehnologija u ubrzano rastućem tržištu električnih vozila.

Također, u vodstvu LG-a kažu da će nastaviti raditi na mobilnim tehnologijama i opskrbljivati svoje partnere. Ovo se prvenstveno odnosi na proizvodnju zaslona, budući da LG njima opskrbljuje dobar dio tržišta smartfona.

Podsjetimo, LG je bio jedan od pionira u proizvodnji Android smartfona, no zasićenost tržišta i prejaka konkurencija su pobijedili. LG se u nekoliko navrata pokušao vratiti u igru, a krajnji rezultat mobilne divizije uvijek bi bio poslovanje s gubitkom, kojeg su morali pokrivati ostali odjeli kompanije.

Svojim modelima Optimus, LG je u određenom trenutku čak i nametao standarde. Primjerice, LG Optimus 2X je bio prvi smartfon s dvojezgrenim procesorom. LG je bio i jedan od prvih proizvođača uređaja temeljenih na Windows Phone operativnom sustavom, a serijom G čak je bio zauzeo dobar dio tržišnog kolača. LG-evi modeli su nekad prvi dobivali nadogradnje na nove verzije Androida, a u jednom slučaju to se dogodilo čak i prije nego što ju je Google pustio za svoje Nexuse.

LG-eva mobilna divizija vrhunac doživljava s modelom LG G3, da bi se nakon njega polako počela gubiti. Pokušaj vraćanja u utakmicu dogodio se s modelom G6, koji je svijetu prvi donio novi 18:9 omjer zaslona, ali nakon njega prestaje priča o svakoj ozbiljnijoj inovaciji. Sve je ostalo na pokušaju praćenja trendova, što je na kraju rezultiralo jedinim logičnim potezom, a to je stavljanje ključa u bravu.

05/04/2021 06:18 AM