ZTE će na MWC-u u Šangaju predstaviti drugu generaciju under-display kamere - Android

Get it on Google Play

ZTE će na MWC-u u Šangaju predstaviti drugu generaciju under-display kamere - Android

Nakon što je lansirao prvi smartfon sa selfie kamerom ispod zaslona, ZTE za predstojeći MWC u Šangaju priprema drugu generaciju ovog tehničkog dostignuća. Prema trenutno dostupnim informacijama, prvi uređaj s novom kamerom ispod zaslona bit će Axon 30 Pro. Prva generacija „under-display“ kamera se nije pokazala najboljom, budući da je kontinuitet zaslonskog panela na tom […]

Nakon što je lansirao prvi smartfon sa selfie kamerom ispod zaslona, ZTE za predstojeći MWC u Šangaju priprema drugu generaciju ovog tehničkog dostignuća. Prema trenutno dostupnim informacijama, prvi uređaj s novom kamerom ispod zaslona bit će Axon 30 Pro.

Prva generacija „under-display“ kamera se nije pokazala najboljom, budući da je kontinuitet zaslonskog panela na tom dijelu bio narušen. Kako će se u praksi pokazati druga generacija, ostaje za vidjeti.

Podsjetimo da i drugi proizvođači rade na ovoj tehnologiji, ali očito ju ne žele komercijalizirati prije nego ju usavrše. U ovom trenutku znamo samo za glasine koje sugeriraju da će od poznatijih imena ovu tehnologiju prvi uvesti Samsung, i to na modelu Galaxy Note 21, no s druge strane, također se šuška da bi Note serija mogla biti i ugašena.

Bilo kako bilo, drago nam je da će zasloni napokon uistinu prekriti cijelu prednju površinu smartfona, odnosno da neće više imati zube i rupice.

19/02/2021 04:51 PM