iPhone 12 će biti pokretan 5nm procesom, a donosi i podršku za 5G mreže - Android

Get it on Google Play

iPhone 12 će biti pokretan 5nm procesom, a donosi i podršku za 5G mreže - Android

Sva tri iPhonea koja će Apple predstaviti sljedeće godine stići će s Qualcommovim 5G modemom, a što je još važnije, novi čipset (vjerojatno će nositi ime Bionic A14), bit će izrađen u 5nm procesu, javlja Nikkei. Tako će sljedeću godinu obilježiti 5nm procesori, nakon dviju generacija 7-nanometarskih. Naime, i ostali proizvođači procesora bi trebali migrirati […]

Sva tri iPhonea koja će Apple predstaviti sljedeće godine stići će s Qualcommovim 5G modemom, a što je još važnije, novi čipset (vjerojatno će nositi ime Bionic A14), bit će izrađen u 5nm procesu, javlja Nikkei.

Tako će sljedeću godinu obilježiti 5nm procesori, nakon dviju generacija 7-nanometarskih. Naime, i ostali proizvođači procesora bi trebali migrirati na 5nm proces, dok su podršku za 5G ponudili već ove godine.

Ako puštanje u rad komercijalnih 5G mreža na najvećim tržištima bude išlo prema planu, Apple će u ovoj domeni malo kaskati, budući da novi iPhonei stižu tek najesen, što proizvođačima Androida daje određenu prednost.

30/10/2019 08:09 PM