iPhone 13 - specifikacije i renderi na temelju dostupnih informacija - Android

Get it on Google Play

iPhone 13 - specifikacije i renderi na temelju dostupnih informacija - Android

Do predstavljanja iPhonea 13 ćemo se još načekati, ali to ne znači da informacije ne cure i glasine ne kruže. Sukladno njima, nadahnuti dizajneri su napravili rendere i video, koji bi nam trebali dočarati kako će nova generacija Appleovog smartfona izgledati. Prema njihovim uradcima, temeljenim na poznatim informacijama, možemo vidjeti da će iPhone 13 izgledati […]

Do predstavljanja iPhonea 13 ćemo se još načekati, ali to ne znači da informacije ne cure i glasine ne kruže. Sukladno njima, nadahnuti dizajneri su napravili rendere i video, koji bi nam trebali dočarati kako će nova generacija Appleovog smartfona izgledati.

Prema njihovim uradcima, temeljenim na poznatim informacijama, možemo vidjeti da će iPhone 13 izgledati otprilike isto kao iPhone 12. Ili iPhone 11. Razlika bi navodno trebala biti u tome što će se Apple ovoga puta usuditi malo skratiti neslavni zub, pa će novi iPhone 13 sprijeda zato izgledati kao neki jeftini Android iz 2018. godine.

Novost bi se trebala dogoditi i na poleđini, gdje bi grba kamere trebala biti manja, što svakako pozdravljamo.

Prilično je izvjesno da će Apple lansirati barem tri modela, tj. obični, Pro i Max (možda i Mini), a jedan od njih (vjerojatno najskuplji) će navodno izgubiti fizički Lightning utor za punjenje, što sugerira da će podržavati samo bežično punjenje, odnosno MagSafe.

Koliko će ovo biti praktično, nismo sigurni, posebice ako u obzir uzmemo veličinu aktualnog MagSafe bežičnog punjača, a isto tako treba vidjeti koju će brzinu punjenja podržavati. S obzirom da je Apple u pitanju, ne bi nas čudilo da iPhoneu ponovo bude potrebno nekoliko sati da se napuni na 100% kapaciteta.

Što se zaslona tiče, šuška se da bi novi iPhone mogao donijeti i novi OLED zaslon sa 120 Hz stopom osvježavanja, no za sada za to nema konkretnih potvrda. Ako se ovo nekim čudom i dogodi, iPhone će za konkurencijom po ovom pitanju kasniti skoro dvije godine. Ono što je izvjesnije je uvođenje AlwaysOn funkcionalnosti na zaslon, o čemu smo već pisali.

Naravno, ispod haube će doći i novi procesor, kojeg će vjerojatno krstiti kao A15 Bionic, no i dalje će koristiti 5nm proces. Dodatno smanjivanje nanometara, odnosno povećanje gustoće tranzistora možemo eventualno očekivati tek sljedeće godine, a ako dođe do najavljene nestašice čipova, mogući su i gori scenariji.

LetsGoDigital

17/02/2021 07:40 AM