Huawei Mate X2 službeno predstavljen - Android

Get it on Google Play

Huawei Mate X2 službeno predstavljen - Android

Huawei je danas službeno predstavio novi preklopni smartfon – Huawei Mate X2. Za razliku od prošlogodišnjeg modela Mate Xs, ovaj se preklapa iznutra prema van, baš kao Samsung Galaxy Z Fold 2. Kad je otvoren, odnosno rasklopljen, zaslon nudi 8 inča u dijagonali i rezoluciju 2480 x 2200 točaka. Panel je izrađen u OLED tehnologiji, […]

Huawei je danas službeno predstavio novi preklopni smartfon – Huawei Mate X2. Za razliku od prošlogodišnjeg modela Mate Xs, ovaj se preklapa iznutra prema van, baš kao Samsung Galaxy Z Fold 2. Kad je otvoren, odnosno rasklopljen, zaslon nudi 8 inča u dijagonali i rezoluciju 2480 x 2200 točaka. Panel je izrađen u OLED tehnologiji, a donosi i 90 Hz stopu osvježavanja.

Vanjski zaslon dolazi u dijagonali od 6,45 inča, što odgovara površini većine današnjih klasičnih smartfona.

Preklopni mehanizam je konstruiran tako da se gledajući sa strane, ne vidi rupa između preklopljenih panela, za što je zaslužan „tekući metal“ temeljen na mješavini cirkona i karbonskih vlakana, a to je na koncu rezultiralo i smanjenjem ukupne mase uređaja. Naime, ovaj model sada teži 295 grama.

Uređaj na poleđini donosi kameru s periskopskim lećama koje omogućuju 10x optičko povećanje, dok hibridno, odnosno u kombinaciji s digitalnim ide i do 100x. Osnova kamere je poznati RYYB senzor rezolucije 50 megapiksela, optički je stabiliziran i donosi f/1.9 otvor blende. 10x telefoto kamera također sadrži RYYB senzor, što znači da će i ona moći primiti više svjetla, dok rezolucija iznosi 8 MP.

Tu je još i 16 MP ultraširokokutna kamera koja može poslužiti i za macro snimanje s 2,5 cm razdaljine. Prednja, odnosno selfie kamera nalazi se u vanjskom zaslonu, zbog čega je unutarnji, tj. primarni, lišen svih rupica i zubi.

Uređaj je pokretan Huaweijevim 5-nanometarskim Kirin 9000 procesorom, no službeni podaci kazuju da je operativni sustav Android 10, s odgovarajućom EMUI nadogradnjom. Tu je još i 8 GB RAM-a te 256, odnosno 512 GB interne memorije. Baterija ima kapacitet 4500 mAh, a dolazi i s podrškom za brzo punjenje snage 55W.

Za sada nemamo informacija hoće li se ovaj uređaj pojaviti na našem tržištu.

22/02/2021 02:46 PM