Huawei P50, P50 Pro i P50 Pro Plus stižu krajem ožujka - Android

Get it on Google Play

Huawei P50, P50 Pro i P50 Pro Plus stižu krajem ožujka - Android

Iza Huaweija je teška godina i pol pod američkim sankcijama, no posao s proizvodnjom smartfona se nastavlja. Najnovije glasine sugeriraju da će kompanija krajem ožujka lansirati novu P50 seriju koja će sadržavati tri modela – Huawei P50, Huawei P50 Pro i Huawei P50 Pro Plus. Potonja dva će biti izravni nasljednici lanjskih modela Huawei P40 […]

Iza Huaweija je teška godina i pol pod američkim sankcijama, no posao s proizvodnjom smartfona se nastavlja. Najnovije glasine sugeriraju da će kompanija krajem ožujka lansirati novu P50 seriju koja će sadržavati tri modela – Huawei P50, Huawei P50 Pro i Huawei P50 Pro Plus.

Potonja dva će biti izravni nasljednici lanjskih modela Huawei P40 Pro i Huawei P40 Pro Plus, a bit će pogonjeni 5-nanometarskim procesorom Kirin 9000. Prema insajderskim izvorima, ovi modeli će doći s dodatno poboljšanim kamerama, još boljim zaslonima i većim mogućnostima za grafički zahtjevne igre.

Što će biti s Google servisima, za sada nije poznato, kao ni to hoće li administracija novog američkog predsjednika pokušati popraviti odnose s Kinom kako bi i Google dobio dozvolu za suradnju s Huaweijem.

Ono što je sigurno je da će Huawei nastaviti razvijati svoju HarmonyOS platformu, a to znači da bi ovi modeli mogli biti prvi koji će doći s novim operativnim sustavom. Naravno, s obzirom da je HarmonyOS zapravo temeljen na AOSP Androidu, problema s kompatibilnošću aplikacija ne bi trebalo biti.

 

 

16/02/2021 12:55 PM