Qualcomm predstavio novi procesor – Snapdragon 870 - Android

Get it on Google Play

Qualcomm predstavio novi procesor – Snapdragon 870 - Android

Nakon Snapdragona 888, najjačeg procesora za smartfone u ponudi, Qualcomm je predstavio Snapdragon 870, čipset namijenjen srednjem i gornje srednjem cjenovnom razredu. U startu treba napomenuti da je ovaj procesor, prema riječima Qualcommovih inženjera, brži od aktualnog Snapdragona 865+, koji pogoni neke top modele smartfona s kraja prošle godine. Ovaj čip donosi napredne Kryo 585 […]

Nakon Snapdragona 888, najjačeg procesora za smartfone u ponudi, Qualcomm je predstavio Snapdragon 870, čipset namijenjen srednjem i gornje srednjem cjenovnom razredu. U startu treba napomenuti da je ovaj procesor, prema riječima Qualcommovih inženjera, brži od aktualnog Snapdragona 865+, koji pogoni neke top modele smartfona s kraja prošle godine.

Ovaj čip donosi napredne Kryo 585 jezgre koje kucaju na taktu od 3,2 GHz, a tu je i Adreno 650 grafički koprocesor. Naravno, Qualcomm nije zaboravio ni na podršku za 5G, koja dolazi za mreže u Sub-6Ghz spektru. U Qualcommu obećavaju da će novi procesor imati iznimne grafičke sposobnosti namijenjene igrama, ali i drugim zahtjevnijim radnjama.

Za sada nije poznato kad će Snapdragon 870 krenuti u masovnu proizvodnju ni koji će ga proizvođači prvi imati na raspolaganju, no prilično je izvjesno da na odgovore na ova pitanja nećemo morati dugo čekati.

19/01/2021 06:16 PM