Samsung Galaxy Z Fold 3 bi mogao imati selfie kameru ugrađenu ispod zaslona - Android

Get it on Google Play

Samsung Galaxy Z Fold 3 bi mogao imati selfie kameru ugrađenu ispod zaslona - Android

Skoro svaka od prethodnih nekoliko godina u mobilnoj industriji je bila obilježena po nekoj inovaciji koja je nakon višegodišnjeg razvoja na kraju uspješno implementirana u konačni proizvod. Sljedeća, tj. 2021. bi tako mogla ostati upamćena po nestajanju rupica za selfie kamere sa zaslona. Iako su neki proizvođači već pokazali svoje prototipove s novom tehnologijom ugradnje […]

Skoro svaka od prethodnih nekoliko godina u mobilnoj industriji je bila obilježena po nekoj inovaciji koja je nakon višegodišnjeg razvoja na kraju uspješno implementirana u konačni proizvod. Sljedeća, tj. 2021. bi tako mogla ostati upamćena po nestajanju rupica za selfie kamere sa zaslona.

Iako su neki proizvođači već pokazali svoje prototipove s novom tehnologijom ugradnje kamere ispod zaslona, još je relativno dug put do njezine komercijalizacije. Kad je u pitanju Samsung, najnovije glasine kažu da bi njihov prvi uređaj koji će donijeti UDC (Under-Display-Camera) mogao biti Galaxy Z Fold 3, dakle izravni nasljednik Galaxyja Z Fold 2.

Izvor koji prenosi ove informacije navodi da je tajna uspjeha u nešto širim pikselima OLED panela na dijelu gdje se nalazi kamera, koji će propuštati, odnosno reflektirati svjetlo, ali će isto tako biti potrebni i posebni algoritmi kako bi krajnji rezultat, tj. fotografija, ispala upotrebljiva.

Galaxy Z Fold 3 na tržište neće stići prije trećeg kvartala sljedeće godine, dakle u međuvremenu ćemo sasvim sigurno saznati još detalja, a moguće je da se neki proizvođač na ovakav potez odvaži i prije Samsunga.

19/11/2020 06:28 PM