iPhone 13 bi navodno trebao vratiti Touch ID - Android

Get it on Google Play

iPhone 13 bi navodno trebao vratiti Touch ID - Android

Vidjeli smo da je i posljednja generacija iPhonea ostala zakinuta za nove tehnologije kao što su in-screen čitači otisaka prstiju. To posebice frustrira u uvjetima kad svi nosimo maske jer biometrija lica kakvu koristi iPhone ne funkcionira u tim uvjetima. U ovakvoj situaciji kao najbolja i jedina logična biometrijska zaštita pokazao se čitač otisaka prstiju, […]

Vidjeli smo da je i posljednja generacija iPhonea ostala zakinuta za nove tehnologije kao što su in-screen čitači otisaka prstiju. To posebice frustrira u uvjetima kad svi nosimo maske jer biometrija lica kakvu koristi iPhone ne funkcionira u tim uvjetima.

U ovakvoj situaciji kao najbolja i jedina logična biometrijska zaštita pokazao se čitač otisaka prstiju, a njihova najnovija generacija je napredovala do razine u kojoj praktički više nema razlike u odnosu na stare kapacitivne čitače.

Upravo zbog toga bi Apple na iPhoneu 13 mogao vratiti Touch ID kao primarnu biometrijsku zaštitu, barem ako je vjerovati najnovijim glasinama. Time bi se prevladao problem skeniranja lica pri nošenju maski, ali u ovom trenutku je teško reći hoće li 3D kamera ostati.

Naime, nemoguće je procijeniti do kada će pandemija trajati, no prema glasinama također kruže, iPhone bi se (tek) sljedeće godine napokon mogao riješiti zuba i za prednju kameru koristiti samo punch-hole rupicu, po uzoru na današnje Androide.

Ukoliko su ove glasine istinite, svakako pozdravljamo povratak Touch ID sustava na iPhone, jer je dokazano najpraktičnija i iznimno sigurna biometrijska zaštita. Koliko je u svemu ovome istine, vidjet ćemo najesen.

12/03/2021 08:13 PM